28.7 C
Barcelona
martes, julio 23, 2024

banner suscripcion newsletter

Cimalsa adjudica la construcció d’una planta fotovoltaica de 33 hectàrees al Logis Montblanc

Cimalsa ha adjudicat a l’empresa Energies Renovables Terra Ferma els terrenys per a la construcció d’una planta fotovoltaica de vuit megavats de potència al Logis Montblanc (Conca de Barberà). El centre, que s’alçarà sobre una superfície de 33 hectàrees, produirà uns 20.000 MWh/any d’energia neta i renovable.

Segons l’empresa pública que promou, desenvolupa i gestiona infraestructures de transport de mercaderies i logística, adscrita al departament de la vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, el parc solar estarà vinculat al balanç energètic del Logis. D’aquesta manera, “contribuirà a la creació d’un centre logístic energèticament autosostenible”.

La planta estarà construïda i en servei en un termini aproximat de dos anys, un
cop es tramiti l’autorització administrativa de la Generalitat.

El projecte forma part de l’aposta de Cimalsa per les noves fonts d’energia i l’interès d’aquest sector al municipi de Montblanc. Els terrenys se situen al costat de la sortida de l’AP-2, entre la línia ferroviària Barcelona-Madrid i l’autopista, al nord del Logis Montblanc, actualment en desenvolupament.

El Logis tindrà una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà al mercat 356.000 metres quadrats de sòl logístic. El projecte preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 metres quadrats, amb els estàndards que requereix la indústria logística.

En el marc del seu pla estratègic, l’entitat impulsa una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques al CIM El Camp, CIM La Selva i a l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Vallès Occidental).

Noticias relacionadas

Últimas Noticias