19.7 C
Barcelona
martes, octubre 3, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

Ferrocarrils posa en marxa el 5G Railway Lab, un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estrenat el 5G Railway Lab, un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món, en el tram entre Plaça Espanya i Europa Fira. Coincidint amb el Mobile World Capital Barcelona, FGC, la Generalitat i Vodafone hi han instal·lat cobertura 5G comercial, una iniciativa que forma part de la xarxa de laboratoris per testar aquesta tecnologia i que impulsa l’aliança 5G Barcelona.

Al viatge inaugural hi han participat, entre d’altres, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la presidenta de FGC, Marta Subirà, el director general de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau; el de GSMA, John Hoffman, i el director de Vodafone a Catalunya i Aragó, Diego Presa.

El 5G Railway Lab té dos objectius. D’una banda, explorar solucions industrials, de mobilitat i logística ferroviària i de gestió i control de viatgers i mercaderies. I, de l’altra, buscar i testar solucions disruptives que tinguin impacte directe en l’usuari i que ajudin a millorar la seva experiència funcional i d’entreteniment.

“La 5G a Ferrocarrils no només suposa una millora tecnològica fonamental a nivell operatiu, sinó que ens permet donar encara més bon servei”

Per a la presidenta de FGC, Marta Subirà, “les noves prestacions que proporciona el 5G milloraran l’experiència de viatge dels nostres clients, amb connexions ininterrompudes i més ràpides, i milloren també l’operativa i funcionalitats dels nostres trens. La 5G ens farà més eficients perquè podrem preveure més situacions i actuar per a resoldre-les. Per tant, no només suposa una millora tecnològica fonamental, sinó que ens permet donar encara més bon servei”.

Transport sostenible i ben connectat

Segons Carlos Grau, “la 5G és una tecnologia habilitadora de nous serveis encara per descobrir. I un dels sectors amb més potencial per aquest desenvolupament és el de la mobilitat. Un transport sostenible i ben connectat és un element fonamental per a qualsevol capital, i en això precisament consisteix aquest projecte”.

El primer projecte pilot del 5G Railway Lab és un assistent volumètric 3D amb informació sobre el MWC 21

Els assistents han pogut testejar una primera solució tecnològica amb 5G: un assistent volumètric en forma d’holograma de realitat augmentada que els ha donat la benvinguda al MWC Barcelona 21. Aquesta solució posa a prova l’enviament de continguts d’alta qualitat des del núvol, i el Massive IOT en moments d’alta concentració de públic a les estacions i als combois a través de la xarxa 5G.

“Catalunya és un cop més pionera en el desplegament de la 5G amb aquest laboratori ferroviari que uneix la infraestructura tradicional amb la digital i que impacta en dos àmbits estratègics de la societat, como són la mobilitat i la digitalització”, ha subratllat el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

La cobertura 5G està disponible a les estacions de FGC de Plaça Espanya, Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira, amb cobertura a les andanes i els halls, així com també en tot el recorregut entre Europa Fira i Fira 2.

Noticias relacionadas

port de barcelona banner23
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias