16.6 C
Barcelona
viernes, noviembre 22, 2024

banner suscripcion newsletter

150 entitats, institucions i grans empreses fan una crida conjunta a ampliar l’aeroport del Prat

Un total de 150 entitats i institucions del món econòmic, social i cultural de Barcelona i del conjunt de Catalunya s’han adherit al manifest en favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat, en un acte de suport que s’ha fet aquest dimecres a Esade. Aquestes representen la pràctica totalitat del PIB català i a 2,4 milions d’assalariats del sector privat, liderades per la patronal Foment del Treball i la Cambra de Comerç de Barcelona, entre d’altres.

El projecte d’ampliació de l’aeroport està encallat per l’oposició del ajuntaments de Barcelona i El Prat, contraris per l’impacte mediambiental que podria suposar sobre el delta del Llobregat. A més, s’hi sumen les conseqüències de la pandemia sobre el transport aeri, que ha provocat la paralització de les inversions previstes per Aena.

“No volem caure en la decadència econòmica i que Barcelona acabi convertint-se en una capital de província com qualsevol del sud d’Europa”

Una àmplia representació del món econòmic, institucional, social i cultural de Catalunya ha demanat a Aena, a la Generalitat, als ajuntaments metropolitans i a la Comissió Europea que facilitin l’acord que faci possible l’ampliació.

El president de Foment, entitat que ha promogut l’acte, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que “les inversions de l’aeroport, sumades a les inversions de Renfe a Catalunya, representen un canvi qualitatiu i revolucionari en la connectivitat de Barcelona”.

350.000 llocs de treball

L’acord ha de ser possible en les pròximes setmanes, consideren els signans del manifest. “Tenim tot menys temps. El temps no sobra. L’acord ha de ser ràpid”, ha dit. Sánchez Llibre ha recordat que l’acord obre la via per a una inversió de 1.700 milions d’euros i la creació de 350.000 llocs de treball, segons les previsions d’Aena.

“Volem que Barcelona segueixi estan al mon, però amb més força, volem ser un país cosmopolita, modern i innovador, no volem caure en la decadència econòmica i que Barcelona acabi convertint-se en una capital de província com qualsevol del sud d’Europa”, ha continuat Sánchez Llibre.

A l’acte han intervingut l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell; el president del Cercle d’Economia, Javier Faus; el president de Pimec, Antoni Cañete; la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca, o Marco Sansavini, president de Vueling, entre d’altres.

Entre el públic, una molt destacada representació del teixit empresarial, com Tobías Martínez (Cellnex), Antoni Brufau (Repsol), Santiago García Nieto (Confecat), Josep Maria Coronas (Fundación La Caixa), Pedro Fontana (Areas); Antoni Abad (Cecot); Miquel Martí (Barcelona Tech City); Arturo Mas Sardà (Port Aventura), Ignacio marull (PWC); Joaquim Llansó (CCOC); Miquel Roca; Javier Godó (Grupo Godó); Jorge Gallardo (Almirall) i Rafael Villaseca (Naturgy), entre d’altres.

Sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat, n’ha parlat també el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori. Jordi Puigneró ha dit al Parlament que “aquest país no es pot permetre el luxe de no tenir un aeroport preparat per a l’economia del segle XXI i, per això, hem acordat crear una taula institucional de treball per abordar el futur de les infraestructures aeroportuàries i la possible ampliació de l’aeroport”.

Noticias relacionadas

Últimas Noticias