19 C
Barcelona
viernes, octubre 18, 2024

banner suscripcion newsletter

El Logis Montblanc disposarà d’una planta fotovoltaica adjacent de 30 hectàrees

El futur Logis Montblanc serà la primera plataforma logística catalana 100% sostenible. El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de Cimalsa, licitarà de forma imminent un concurs per a l‘arrendament a llarg termini de 30 hectàrees de sòl al costat del centre logístic de la Conca de Barberà, per instal·lar-hi una planta d’energia fotovoltaica. El parc solar estarà vinculat al Logis, contribuint a la creació d’una infraestructura amb un balanç energètic positiu, que produeixi més energia de la que consumeix i redueixi la petjada de carboni.

Amb aquesta licitació, segons informa l’empresa pública, Cimalsa preveu valorar els projectes promoguts per comunitats energètiques segons les directrius europees, i afavorir que els inversors siguin empreses del teixit industrial català.

Els terrenys on s’hi ubicarà la planta fotovoltaica estan situats al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia de l’AVE i l’autopista, al nord del sector logístic Logis Montblanc, actualment en desenvolupament i comercialització.

El Logis tindrà una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà al mercat 356.000 metres quadrats de sòl logístic. El projecte preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 metres quadrats, amb els estàndards que requereix el sector logístic.

En el marc del seu pla estratègic i de la seva agenda d’acció climàtica, l’organisme que gestiona els parcs logístics catalans impulsa una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques al CIM El Camp, CIM La Selva i a l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Vallès Occidental).

Noticias relacionadas

Últimas Noticias