28.7 C
Barcelona
martes, julio 23, 2024

banner suscripcion newsletter

Gavà disposarà del centre de simuladors d’aviació comercial més gran d’Europa

El centre de simuladors d’aviació comercial més gran d’Europa s’ubicarà a Gavà. L’empresa BAA Training ha presentat el projecte, més de 5.000 metres quadrats en els quals s’instal·laran en els propers tres anys un total de 11 simuladors, un dels quals ja està avui dia en funcionament.

Amb aquesta capacitat disponible, l’empresa estarà preparada per donar cabuda al mercat europeu amb més de 50.000 hores d’entrenament en vol i oferir formació recurrent de pilots a uns 1.500 pilots anuals por simulador.

La inversió total ascendeix a més de 68 milions d’euros. Aquesta es divideix en 60 milions per la compra dels simuladors de vol; 2,5 milions per a l’adequació de la infraestructura, i altres sis milions en dispositius d’entrenament de vol.

El centre ja té el primer simulador de vol complet d’Airbus A320 NEO. La seva ubicació es considera estratègica ja que es troba a Gava (al costat de l’estació de tren), a només nou quilòmetres de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. El fet d’estar al costat de l’aeroport facilitarà la formació de molts pilots que aterraran a l’aeroport per a fer els cursos obligatoris que necessitin per a la llicència de pilot.

Propietat del grup lituà Avia Solutions, la companyia va aterrar a Catalunya, després d’iniciar l’octubre del 2018, concretament a l’aeroport de Lleida-Alguaire, on actualment hi té la seva principal base d’entrenament per a la formació de pilots a Europa.

A Alguaire té una mitjana de 165 alumnes l’any que venen d’arreu del món per a fer les pràctiques de vol a l’aeroport lleidatà amb les més de 21 avionetes que hi tenen ubicades. Aquesta escola fa una mitjana de 100 vols d’entrenament diaris. A més, aquest 2021 Avia Solutions ha creat una empresa de manteniment d’aeronaus també a Alguaire.

Noticias relacionadas

Últimas Noticias