28.7 C
Barcelona
martes, julio 23, 2024

banner suscripcion newsletter

El 3D Factory Incubator amplia la seva superfície un 40%

La primera incubadora europea en impressió 3D, el 3DFactory Incubator, ha ampliat les seves instal·lacions en un 40%, passant dels 600 metres quadrats inicials als 1.000 metres actuals. Segons el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, impulsor del projecte juntament amb el centre tecnològic Leitat, “aquesta decisió és fruit del gran acolliment i interès que la iniciativa ha despertat en el seu primer any de funcionament”. Amb 42 projectes incubats, ja s’han superat les expectatives inicials, que preveia un centenar d’empreses en els primers cinc anys.

La nova superfície es destinarà a augmentar l’oferta i els serveis del laboratori de la 3DFactory Incubator, amb nous equips de post-processat de peces, com la HP Jet Fusion 3D 4200 Processing Station, destinada al processament de peces impreses amb poliuretà termoplàstic flexible. També comptarà amb un equip de grafitat de peces per sorrejat/granallatge, un equip de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit i un altre de tenyit.

En l’actualitat, la 3DFactory Incubator compta amb 42 empreses incubades de sectors diversos, com la salut, la robòtica, la mobilitat, la consultoria, el consum, la logística o la química. Per a Joan Parra, CEO i vicepresident executiu de Leitat, “en aquests gairebé dos anys de vida s’han superat totes les expectatives i la prova n’és l’ampliació de les instal·lacions, no només per a poder albergar a més equips i ampliar el laboratori, sinó principalment per a poder acollir a més empreses interessades en disposar de despatx propi”.

El centre ofereix tres modalitats d’incubació: amb oficina pròpia, incubació virtual i l’espai de coworking. Tots els projectes disposen de serveis de generació de valor, sota el control i assessorament de professionals experts. Segons Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, el 3D Factory Incubator “posiciona a Barcelona como un pol d’atracció d’empreses de tot el món que vulguin apostar per la indústria 4.0. Estem convençuts que aquesta ampliació ens ajudarà a arribar a l’objectiu de les 100 empreses incubades fins 2024”.

Noticias relacionadas

Últimas Noticias