11.9 C
Barcelona
jueves, noviembre 14, 2024

banner suscripcion newsletter

La meitat de les mesures plantejades a l’Estratègia Logística 2020-2040 ja estan en curs

En el primer any de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana 2020-2040 s’han iniciat 31 de les 60 mesures previstes, tres de les quals ja han finalitzat. “La implementació va a molt bon ritme”, segons que ha assegurat Enric Ticó, president de Cimalsa, responsable de la implementació i coordinació de l’Estratègia. “Les actuacions que contempla són imprescindibles per a l’impuls d’un sector generador de riquesa i d’ocupació que representa el 14,4% del PIB català i suposa la creació i manteniment de més de 160.000 llocs de treball de qualitat directes”, ha afegit Ticó.

El document, aprovat pel Govern el 9 de febrer de 2021, té com a objectiu enfortir el sistema logístic per contribuir a la internacionalització de l’economia catalana i configurar un sector més “eficient, multimodal, digitalitzat i compromès amb el territori i la societat”.

Per a la seva elaboració i desenvolupament s’ha creat un model de governança, en el qual el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, d’una banda, i el d’Empresa i Treball, de l’altra, ocupen la presidència i vicepresidència, respectivament. Cimalsa coordina l’oficina tècnica. Hi han participat més de 200 persones i institucions i s’han constituït cinc grups de treball encarregats de vetllar pel compliment dels 19 projectes i les 60 mesures definits.

En el context de l’Estratègia s’emmarquen actuacions de referència per a la logística catalana, essent l’eix central el desenvolupament del Corredor Mediterrani i els seus ramals.

El text se centra en àmbits com l’impuls a la coordinació públic-privada, la potenciació de la imatge del sector i la seva promoció exterior, el reforç de la formació i l’ocupació de qualitat, el desenvolupament d’alternatives de sòl logístic o la consolidació de corredors logístics clau.

El document fa èmfasi en la millora de la funcionalitat de la xarxa d’infraestructures, la promoció de la intermodalitat i el suport a l’activitat de distribució urbana i rural de mercaderies (DUM i DRM). L’Estratègia Logística representa el full de ruta cap a la “consolidació del sistema logístic català”.

Noticias relacionadas

Últimas Noticias