16.8 C
Barcelona
viernes, octubre 18, 2024

banner suscripcion newsletter

Els transportistes que renovin el seu camió abans de l’estiu podran circular per la zona de baixes emissions

Els transportistes que es comprometin a canviar el seu vehicle abans del 30 de juny de l’any 2022 podran circular sense distintiu ambiental per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. La moratòria que els permet circular actualment finalitza el pròxim 31 de desembre. Així ho han acordat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat amb les associacions representants del col·lectiu professional del transport de mercaderies per carretera.

La nova moratòria afecta els vehicles dels tipus N2, N3 i M2. Per a acollir-se a ella, els propietaris han d’aportar una declaració signada en què es comprometin a renovar o adaptar els vehicles contaminants abans del 30 de juny de 2022.

Per tal d’incentivar i facilitar la transformació de les flotes de transport el Govern de l’Estat ha activat el programa de subvencions a empreses per a l’impuls d’un transport sostenible i digital. Es tracta d’un paquet de subvencions dotat amb 800 milions d’euros que es vehicula a través dels Fons Next Generation de la Unió Europea.

Els transportistes catalans s’han mobilitzat darrerament pels carrers i les rondes de Barcelona en contra d’una normativa ambiental que suposa la desaparició de la meitat de la flota, segons les seves estimacions. El sector es queixa de la falta d’ajuts a l’ambientalització de flotes, a més del fet que el mercat no disposa actualment de prou vehicles nous de baixes emissions per la falta de components que afecta els fabricants.



Noticias relacionadas

Últimas Noticias