21.3 C
Barcelona
sábado, junio 10, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

Els transportistes demanen una nova moratòria per a complir amb la zona de baixes emissions

L’impacte de la pandèmia ha generat una situació nova en el sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya i a la resta d’Europa, pel que fa a l’adquisició de vehicles de transport.

Les darreres setmanes, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya està rebent les queixes d’empreses i professionals que pretenen renovar la seva flota amb l’adquisició de camions nous i que s’estan enfrontant a temps d’espera per al seu lliurament de fins a un any, especialment en el cas de les cabines tractores.

La conseqüència directa del retard en el lliurament de camions nous és la reactivació del mercat de segona mà de vehicles industrials, encarint-se el valor dels camions usats en alguns casos fins a un 20% a Espanya, i fins i tot amb la falta de vehicles disponibles en alguns segments. Això fa que molts transportistes hagin de comprar-los en altres països de la UE.

A Catalunya hi ha un problema afegit, i és que a partir de juliol hauran de complir els nous requeriments de circulació de la Zona de Baixes Emissions per a vehicles industrials a la regió metropolitana de Barcelona. Segons el president del gremi, Antonio Martínez, “estem reclamant a l’Ajuntament de Barcelona una moratòria d’aquesta imminent entrada en vigor tenint en compte el fort impacte de la pandèmia en el sector el darrer any”.

Martínez afegeix que “més enllà de les dificultats econòmiques d’empreses i professionals per poder adaptar els vehicles o de les ocasionades per múltiples casuístiques, entre elles la penalització d’aquells que estan a punt de jubilar-se, ara hem de sumar el fet que tampoc tenim la possibilitat d’adquirir vehicles nous fins d’aquí un any. Tot plegat necessita d’una replanificació de terminis més racional i en línia amb la realitat del context econòmic i social actual”.

La situació afecta la pràctica totalitat dels fabricants de vehicles industrials que operen tan a Catalunya com a nivell estatal. Des de Fenadismer han denunciat que aquesta situació també és compartida per empreses de la resta d’Espanya.

Els factors que han influït en l’anòmala situació són l’alentiment de l’activitat de les fàbriques a causa de la pandèmia, i la falta de subministrament d’alguns components electrònics procedents d’Àsia. També influeix l’augment de comandes de nous camions per part dels transportistes, a causa de la paralització de les vendes durant bona part de 2020.

Noticias relacionadas

port bcn
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias

De lunes a viernes recibe las noticias de la logística, el transporte y la nueva movilidad
Al suscribirte aceptas nuestra política de privacidad y el tratamiento de datos personales. Leer aquí