18.5 C
Barcelona
viernes, octubre 18, 2024

banner suscripcion newsletter

L’aeroport de Lleida guanyarà 16.000 metres quadrats per esdevenir el primer port aeroespacial d’Europa

La comissió de Territori de Catalunya ha modificat el pla especial de l’aeroport Lleida-Alguaire que permetrà construir un hangar i dos nous edificis per a formació i aterratge de noves startups. Tot plegat forma part del projecte per convertir la instal·lació en l’Aeroport Air & Space Port Lleida-Alguaire. En concret, guanyarà 16.200 metres quadrats de sostre edificable.

“Amb els canvis urbanístics que estem fent ja podem dir que aquest serà l’únic port espacial d’Europa i el segon centre de proves de propulsió per a coets llançadora del continent”, ha dit el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

La modificació del pla especial permetrà augmentar el nombre d’empreses vinculades al sector aeroespacial. En les properes setmanes, es licitarà la construcció de l’hangar per a activitats de manteniment de 6.400 metres quadrats, amb capacitat per a dues aeronaus tipus A320/Boeing 737 o una aeronau widebody.

Recreació de les futures instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

A més, també es preveu la construcció de dos nous edificis. El primer, l’Edifici Campus, de 400 metres quadrats, dedicat a activitats de formació; el segon, l’edifici viver d’empreses, també de 400 metres quadrats, dedicat a acollir startups del sector aeronàutic i espacial, que utilitzin l’aeroport de Lleida com a laboratori de proves.

En aquest sentit, Puigneró ha emfasitzat que “Lleida-Alguaire està esdevenint l’aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de Catalunya, i serà un dels més importants del sud d’Europa en aquest àmbit”. “També ha de ser un pol de recerca i innovació com a motor de desenvolupament social i econòmic per a Catalunya”, ha subratllat. “Si mirem el futur, aquesta és una aposta tant o més important que la d’aeroports de transport de persones”, ha reblat el vicepresident.

Noticias relacionadas

Últimas Noticias