11.8 C
Barcelona
martes, marzo 28, 2023
banner superior optimizado

Un estudi insta a explotar el potencial logístic de l’aeroport de Sabadell

La Generalitat vol trobar usos complementaris a l’aeroport de Sabadell, de titularitat d’Aena, més lligats amb el territori, com ara activitats vinculades als centres logístics i de distribució del Vallès. Així es recull en l’Estudi dels impactes positius i negatius de la infraestructura sobre el seu entorn, elaborat per l’Institut Cerdà per encàrrec del departament de Territori i Sostenibilitat.

L’aeròdrom, de competència estatal, és percebut per les poblacions properes més pels seus impactes negatius (soroll, contaminació, ocupació de l’espai…) que no pas pels seus beneficis. Considerat un aeroport d’interès general destinat al tràfic d’aviació general en condicions de vol visual, està ubicat al municipi de Sabadell però la seva àrea d’influència també inclou municipis com Badia, Sant Quirze o Barberà del Vallès.

L’informe també insta a explorar serveis i activitats relacionades amb la indústria (manteniment i mecànica) o la formació (escoles especialitzades), com a parc empresarial o centre de serveis (negocis, esdeveniments, oci…). Tot plegat, milloraria, segons els seus autors, la integració en l’àmbit econòmic dels municipis del voltant.

L’any 2017 es va crear el grup de treball de l’aeroport amb l’objectiu de ser un punt de trobada de caràcter informatiu i de debat, per compartir inquietuds i dur a terme una coordinació administrativa entre les institucions representades: Generalitat, aeroport, ajuntaments, associacions veïnals i empreses vinculades a la infraestructura.

Des de llavors, el grup s’ha reunit en set ocasions. En la darrera es va decidir que el departament encarregués un estudi per identificar-ne els impactes positius i negatius. Per part de la Generalitat, hi han participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias