9.9 C
Barcelona
viernes, diciembre 2, 2022
banner superior optimizado

L’exconseller de Territori Santi Vila substitueix Pere Macias al capdavant del Cercle d’Infraestructures

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ho va ser també de Cultura i d’Empresa i Coneixement, és el nou president del Cercle d’Infraestructures. Vila succeeix el també exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Pere Macias, al capdavant de la institució que vetlla per les infraestructures de Catalunya.

Macias, que el va fundar fa 17 anys, ha publicat avui una carta comiat del càrrec, encara que continuarà a la institució com a patró.

En un comunicat emès aquest dilluns, el Cercle d’Infraestructures explica que engega així una nova etapa amb l’objectiu de “generar idees, debats i consensos sobre les grans transformacions que ha d’abordar Catalunya lligades a les infraestructures en els àmbits de les ciutats, la transició energètica i la digitalització”.

“Grans reptes al davant”

Per al nou president, “les infraestructures i la seva bona gestió han de garantir el progrés, la vertebració del territori, la digitalització i la sostenibilitat”. Santi Vila ha afegit que “tenim grans reptes al davant lligats a la transformació urbana, a la gestió de les grans infraestructures, a inversions històriques pendents i a posar diligència i bon criteri en l’assignació dels fons europeus Next Generation”.

Al costat de Vila com a president i Macias com a patró, el degà del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, Oriol Altisench, n’ocuparà la vicepresidència; i el director general de FGC, Pere Calvet, i l’enginyera sènior del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Elena Campelo, s’incorporen al patronat a títol personal.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias