20.8 C
Barcelona
jueves, agosto 18, 2022
banner superior optimizado

L’Estat suspèn el projecte per ampliar l’aeroport del Prat i deixa en l’aire 1.700 milions d’inversió

El govern de l’Estat ha retirat el seu suport al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, que es va pactar el passat dos d’agost amb la Generalitat, després que l’executiu català rebutjés el DORA d’Aena per amenaçar la llacuna de la Ricarda.

“És impossible arribar a bon port un projecte de tanta envergadura como aquest sense el suport nítid i sense fisures per part de la Generalitat”, ha dit la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en una declaració pública ahir al vespre. “Tots els projectes requereixen de grans consensos institucionals. És evident que la Generalitat de Catalunya no té una decisió madura sobre aquesta gran inversió. Als darrers dies el Govern ha canviat la seva posició”, ha afegit Sánchez, visiblement contrariada pel canvi de parer expressat els darrers dies per l’executiu de la Generalitat.

De fet, alguns membres del Govern de la Generalitat havien expressat les seves intencions d’assistir a la manifestació convocada el pròxim dia 19 contra l’ampliació de l’aeroport.

“És evident que la Generalitat no té una decisió madura sobre aquesta gran inversió. Als darrers dies el Govern ha canviat la seva posició”

Per al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, el trencament de l’acord suposa una “nova deslleialtat del govern espanyol” amb Catalunya, trencant el pacte que suposava una inversió de 1.700 milions d’euros per convertir l’aeròdrom en un hub de vols intercontinentals. Puigneró

En una compareixença des de Brussel·les, Puigneró ha reclamat al govern de Sánchez que expliqui “què ha canviat del pacte del dia dos, un acord que es mantenia intacte i que permetia convertir el Prat en un aeroport intercontinental i evitava qualsevol afectació sobre la llacuna de la Ricarda”.

La ministra Sánchez ha assegurat, però, que les inversiones previstes a Girona i Reus per connectar els respectius aeroports amb Barcelona es mantenen intactes, així com la resta d’inversiones del seu departament a Catalunya. “Seguirem invertint en el futur de Catalunya amb grans projectes com el Corredor Mediterrani, Rodalies, l’alliberament dels peatges de les autopistes de l’Estat que ja són una realitat, els fons europeus i el perte de l’automòbil a Martorell”.

Per la seva banda, la patronal catalana Foment del Treball ha carregat contra l’executiu d’Aragonès. “Lamentablement, el Govern de la Generalitat no ha estat a l’alçada ni ha actuat amb la prudència i diligencia que han de presidir tota actuació d’un govern. És imprescindible donar suport unànime i sense fissures al projecte d’ampliació de l’aeroport”, ha afirmat el seu president, Josep Sánchez Llibre. “Insistim, des de Foment, en l’error de situar a La Ricarda al centre del debat”, ha conclòs.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias