26.9 C
Barcelona
viernes, agosto 12, 2022
banner superior optimizado

L’autovia A-27, que connecta el port de Tarragona amb l’autopista AP-2, entrarà en servei el 2023

El ministeri de Transports ha licitat la redacció del projecte de traçat i construcció de l’últim tram de l’autovia A-27, entre l’enllaç de Lilla i l’AP-2 a Montblanc. Es tracta d’una via alternativa de gran capacitat a la N-240 entre Tarragona i Montblanc, que millorarà els accesos per carretera des de i cap al port de Tarragona.

Les obres es van començar el 2008 i es preveu que acabin el 2023, després de patir diverses aturades.

Actualment, ja estan en servei 23 quilòmetres de l’A-27 entre Tarragona i Valls. Les obres del tram entre la variant de Valls i Lilla (Montblanc), que el ministre va visitar el passat 4 de març amb motiu del cali del túnel de Lilla, es troben en execució.

Aquest projecte tindrà el seu inici en l’enllaç de Lilla, punt final del tram ara en execució, d’uns 5,5 quilòmetres, que finalitzarà en l’enllaç amb l’AP-2 a Montblanc.

L’actuació inclou reconfigurar l’enllaç entre la N-240/A-27 i l’AP-2 a Montblanc per a facilitar la transferència de trànsit. Tal com està ara no resulta apropiat per a l’augment de trànsit que es produirà al setembre amb l’alliberament del peatge de l’autopista.

La solució serà d’autovia, amb la mateixa secció dels trams anteriors de la A-27. Com a punt singular contempla l’encreuament de les vies de l’AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias