19.7 C
Barcelona
martes, octubre 3, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

La logística suposa gairebé el 14% del PIB de Catalunya

La logística representa ja el 13,9% del PIB de Catalunya, mou 426 milions de tones anuals i dona feina a 170.000 persones. Són les principals conclusions de la 15a edició de l’Observatori de la Logística, elaborat per l’empresa pública Cimalsa, dependent del departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Institut Cerdà.

L’observatori avalua indicadors de competitivitat del sistema logístic català, com ara l’evolució de les startups del sector, la formació, oferta i demanda, mercat immologístic, eficiència, distribució urbana o sostenibilitat.

Entres les dades de la darrera edició destaca que el parc de vehicles logístics, que empra combustibles alternatius als fòssils, s’ha incrementat un 5%, així com un augment del 22% de la presència d’operadors ferroviaris privats i un increment de l’11% de la superfície útil d’emmagatzematge, superant els vuit milions de metres quadrats. Una altra dada significativa és l’existència de 352 startups en el sector, en comparació a les 60 existents el 2017.

D’altra banda, Cimalsa ha dut a terme una enquesta entre les 130 empreses ubicades en els seus centres logístics, que sumen més de 6.000 treballadors, amb la previsió de superar properament els 8.000 amb la posada en marxa del Logis Empordà i el Logis Montblanc. L’objectiu de l’enquesta era, entre d’altres, avaluar la inversió privada estimulada per la inversió pública.

En aquest sentit, el president de l’entitat, Enric Ticó, ha subratllat la col·laboració público-privada. “Hem pogut comprovar que per cada euro invertit per la nostra companyia pública, el sector privat ha invertit 5,4 euros. Estem parlant d’una suma total que se situa al voltant dels 1.000 milions d’euros fins al moment”, ha afirmat.

Noticias relacionadas

port de barcelona banner23
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias