9.6 C
Barcelona
jueves, diciembre 1, 2022
banner superior optimizado

Trànsit prohibeix ara avançar als camions que circulin el diumenge per l’AP-7

El Servei Català de Trànsit ha pres noves mesures per minimitzar l’impacte de la supressió dels peatges a l’autopista AP-7. Amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i millorar la fluïdesa del trànsit, des del primer cap de setmana d’octubre, concretament aquest diumenge, els camions de més de 7,5 tones han de circular a una velocitat de 80 quilòmetres per hora, pel carril dret i no podran fer avançaments.

La mesura es limita a les tardes dels diumenges (fins les 22 hores) i s’aplicara al llarg dels 160 quilòmetres que van des de Girona Nord al Vendrell, en ambdós sentits de la marxa. I serà vigent fins que entri en vigor la resolució de restriccions a la circulació de l’any 2022, que serà aprovada pròximament.

Segons que informa la direcció general de Trànsit, aquesta iniciativa substitueix l’anterior que va prohibir la circulació de camions, i que va acabar el passat cap de setmana, i s’ha adoptat “després de converses amb el sector del transport”.

Queixes dels transportistes

Tanmateix, la federació de transportistes Fenadismer ha mostrat el seu rebuig davant el que considera “una nova mostra d’improvisació i irracionalitat”. “La prohibició anterior ja va ser una fracàs, perquè les retencions van continuar al llarg dels caps de setmana. Ara han decidit substituir-la per una nova mesura sorprenent”, assenyala l’organització.

Al primer cap de setmana de setembre, el primer sense peatges, es van registrar retencions de fins a 37 quilòmetres al tram nord i de 23 quilòmetres al tram sud. Al segon, les cues, ja amb restriccions al trànsit de camions, van ser menors, de 39 quilòmetres sumant tots dos sentits. Al tercer es van reduir a 12 quilòmetres i de 19 al quart diumenge del mes.

Trànsit torna a instar al titular de la via, el ministeri de Transports, que acceleri les tasques de desmantellament de les cabines dels peatges per mantenir la capacitat de tres carrils de l’autopista i evitar congestions.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias