24 C
Barcelona
jueves, junio 8, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

La Generalitat llença una guia per a impulsar la digitalització del transport

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha publicat una guia per a ajudar a les empreses del sector del transport de mercaderies per carretera a avançar en la seva transformació digital. Elaborat pel Centre d’Innovació del transport (Cenit), el document pretén ser una referència sobretot per a les pimes que vulguin avançar en el seu procés de digitalització, amb una visió “comprensiva” de les tecnologies existents i guiant-les en aquesta trancisió.

“El transport de mercaderies no és aliè a la transformació digital que les societats experimenten sinó que hi participa activament i és actor imprescindible i necessari per impulsar el desplegament eficaç dels serveis de les tecnologies a tota la societat”, apunten fonts de la conselleria de Damià Calvet.

La idea és que la Guia o Quadern d’innovació: Implementació de la digitalització a les empreses de transport terrestre de mercaderies guiï a l’usuari a prendre la decisió d’escollir una tecnologia a implementar, en un moment i context determinat. A més, la implementació de la tecnologia seleccionada pot ser planificada amb l’ajuda de les recomanacions proposades en l’elaboració d’un projecte de transformació digital.

Segons el document, “el reclam dels usuaris per controlar els enviaments amb una traçabilitat total, amb informació a temps real, i sobretot mitjançant un transport adaptat a les seves preferències, optimitzat i amb un menor cost, s’imposarà en un escenari pròxim”. Per això, afegeix, “alguns dels reptes més importants per als propietaris d’infraestructures i els operadors logístics passen pel manteniment de les infraestructures, la traçabilitat de les mercaderies i l’optimització de l’anomenada última milla”.

Algunes de les solucions proposades passen per l’economia compartida, el Big Data, Blockchain i Smart Contracts, solucions d’intermodalitat urbana i interurbana, l’ús de la realitat augmentada per a la formació d’operaris i l’assistència remota o la incorporació del suport dels vehicles autònoms en la logística. 

Noticias relacionadas

port bcn
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias

Suscríbete y recibe contenido especial para tí

NEWSLETTER DE LA LOGÍSTICA, EL TRANSPORTE Y LA NUEVA MOVILIDAD

De lunes a viernes nos tendrás en tu correo

Al suscribirte aceptas nuestra política de privacidad y el tratamiento de datos personales. Leer aquí

Gracias !

Recuerda confirmar tu suscripción desde un correo que recibirás en pocos instantes.