32.5 C
Barcelona
domingo, mayo 22, 2022
Suscríbete a la revista Port Digital

La Generalitat licita quatre projectes per reforçar l’activitat industrial de l’aeroport de Lleida

L’empresa pública Aeroports de Catalunya, adscrita al departament de Polítiques Digitals i Territori, ha licitat quatre projectes que reforcen l’aeroport de Lleida-Alguaire com a plataforma pels sectors aeronàutic i aeroespacial. En concret, es liciten els drets d’arrendament a llarg termini dels dos hangars ja instal·lats a l’aeroport i la construcció i d’arrendament d’un hangar addicional.

Aquestes licitacions s’emmarquen en les actuacions, anunciades pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per tal que Alguaire esdevingui l’aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de Catalunya.

Els dos hangars s’utilitzaven fins ara com a espai de proves, i tenen unes dimensions de 625 metres quadrats i 400 metres quadrats, respectivament. Els drets d’arrendament tenen per finalitat utilitzar-los per a activitats vinculades a la indústria aeronàutica. La renda mensual mínima serà de quatre euros per metre quadrat amb una durada de 10 anys.

D’altra banda, també es licita el dret d’arrendament sobre una parcel·la de 2.376 metres quadrats per a la instal·lació d’un hangar per al desenvolupament d’activitats vinculades a la indústria aeronàutica. Durant el termini del contracte, que és de 10 anys, l’adjudicatari podrà instal·lar un hangar, d’una sola planta, amb una superfície mínima de 2.000 metres quadrats. En paral·lel, es licita la construcció de la plataforma associada a aquesta parcel·la per 123.000 euros.

Projecte Air & Space Port Lleida-Alguaire

A més, el Govern està treballant en la redacció del projecte per a la construcció de dos nous edificis a l’aeroport; un, dedicat a les activitats de formació i l’altre, en el marc de l’Air & Space Port Lleida-Alguaire, dedicat a oficines per a empreses del sector de l’aeronàutica i l’espai. Les obres corresponents es licitaran pròximament, així com també les d’ampliació de plataforma per a la zona industrial de l’aeroport.

Noticias relacionadas

port bcn
sil 2022 march
tech4fleet
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias