14 C
Barcelona
sábado, marzo 25, 2023
banner superior optimizado

La decisió sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat és “inajornable”, segons Foment

Foment del Treball urgeix el Govern a prendre amb celeritat les decisions que “facin possible que l’any 2031 Barcelona inauguri el seu aeroport transformat en hub intercontinental, amb vols directes de llarga distància”. Segons la patronal catalana, és una “oportunitat” que reportarà a la capital catalana una inversió de 1.700 milions d’euros i la creació de 350.000 llocs de treball, dels quals 83.000 directes.

La llum verda de la Generalitat al projecte d’ampliació del Prat és “condició sine qua non” per tramitar els expedients i complir amb els terminis. La decisió sobre l’ampliació és, diu Foment, “inajornable”, no només des de la vessant econòmica sinó també des de la perspectiva pressupostària i reguladora del sistema aeroportuari.

Per la seva banda, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat aquest dijous a Barcelona l’ampliació per fer del Prat un “hub intercontinental de primer nivell mundial”, però amb un respecte “escrupulós” als requisits mediambientals.

També el vicepresident de la Generalitat ha sortit en defensa del projecte. El número dos del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat al Parlament que l’ampliació del Prat “no és cap regal, és una obligació de l’Estat amb una infraestructura que hauria d’haver estat feta fa temps. En tot cas, benvinguda sigui aquesta inversió, no seren nosaltres els que la bloquejarem”.

A les properes setmanes s’ha de convocar el Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, en el qual es revisarà la proposta del DORA. Aquest tràmit ja s’ha fet a la resta de comunitats autònomes, però a Catalunya s’ha ajornat a l’espera de la finalització de les taules tècniques, de manera que la Generalitat pugui acabar de definir la seva postura.

Els terminis s’esgoten

No obstant això, els terminis s’esgoten, recorden els representants dels empresaris, i les pròximes setmanes són “essencials per arrencar el llarg camí d’aquest projecte”. Les obres s’haurien d’iniciar, si hi ha acord al territori, el 2025.

Foment insisteix que l’ampliació de l’aeroport és “perfectament compatible” amb la protecció de la biodiversitat, adoptant les mesures compensatòries adequades.

“No podem renunciar al progrés que aporten les infraestructures, i més quan ens fan falta, per la qual cosa les administracions haurien d’adoptar les decisions necessàries per dur-les a terme sense dilació”, reitera l’entitat que dirigeix Josep Sánchez Llibre.

Més de 200 entitats econòmiques es van aplegar al juny a Esade per aprovar un manifest amb les raons per a l’ampliació del Prat.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias