17.9 C
Barcelona
domingo, septiembre 24, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

La Cambra reclama al port de Barcelona més inversions ambientals i accelerar els accessos ferroviaris

La Cambra de Barcelona reclama més inversions ambientals al port de Barcelona i accelerar els accessos a les mercaderies per augmentar-ne la competitivitat. Des de la comissió d’Infraestructures, Transports i Mobilitat s’insisteix a mantenir el calendari de les actuacions previstes en matèria ambiental i millora d’infraestructures, incrementant la inversió per a reduir les emissions i descarbonitzar el recinte portuari.

També urgeix a començar les obres dels nous accessos per a mercaderies, tant viaris com ferroviaris, i que es construeixin apartadors de 750 metres en la línia amb Saragossa. En tots aquests casos, la Cambra advoca per accelerar l’execució administrativa i tècnica, i que els projectes constructius ja definits es portin a terme.

La institució barcelonina valora positivament la proposta vigent dels planejaments d’accessos viaris i ferroviaris, recuperada el 2018 després que quedés aturada el 2007. La solució preveu la construcció d’estructures de tres o quatre nivells al costat del riu, la prolongació del ramal, dues terminals ferroviàries, l’anella ferroviària triangular en l’àmbit portuari i l’accés viari 2+2 (des del camp del RCD Espanyol fins a les terminals).

En aquesta línia, destaca que l’Estat compta amb una partida de 4.370 milions d’euros dins la Xarxa Transeuropea destinada a millorar els accessos ferroviaris dels ports i les terminals. “Tot i que sembla que es podrà realitzar en uns terminis raonables i que hi ha voluntat d’execució immediata, Adif té molts focus per atendre, com és l’AVE”, adverteix l’entitat.

Oficina de gestió

Per això, considera necessari altres mecanismes que garanteixin l’execució dels projectes l’abans possible, com és delegar la responsabilitat al mateix port mitjançant una oficina de gestió.

Pel que fa a la sostenibilitat, “la infraestructura portuària ha avançat molt”, segons la Cambra. Al clavegueram i la depuració d’aigües i dipòsits anti DSU, s’hi suma la millora de la qualitat de l’aire per l’electrificació del moviment de contenidors i dels molls, la substitució de vaixells de fuel per gas natural, l’ús de nous combustibles i la mobilitat elèctrica, entre d’altres.

Tot i això, considera s’ha de “seguir treballant” i augmentar la inversió pública i privada per assolir els objectius del Green Deal Europeu, amb l’ús de combustibles de baix o zero carboni, basats en hidrogen, i fomentar la intermodalitat i l’economia circular.

Noticias relacionadas

port de barcelona banner23
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias