25.4 C
Barcelona
viernes, junio 9, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

FemVallès reivindica la Central Intermodal de La Llagosta, que es podria fer en dos anys

L’entitat que agrupa les principals organitzacions econòmiques i socials del Vallès ha reivindicat davant el comissionat de l’Estat per al Corredor Mediterrani la futura Central Intermodal de La Llagosta. El projecte potenciaria l’economia del Vallès, on es concentra el 30% de la indústria catalana. La trobada ha tingut lloc aquest dijous de forma telemàtica i ha servit per compartir visions sobre el futur de la mobilitat al Vallès i a Catalunya. Segons FemVallès, “s’han trobat moltes complicitats en el plantejament d’infraestructures”.

FEMvallès afirma que, si hi ha voluntat, la instal·lació es podria enllestir en dos anys, i reclama la presència de les entitats econòmiques vallesanes en el seu òrgan de govern.

L’associació reclama, però, que Adif executi els treballs necessaris per connectar l’espai amb el Corredor Mediterrani el més aviat possible. “Amb una mínima intervenció es podria iniciar el tràfic de trens de mercaderies amb ample europeu aprofitant les infraestructures existents. L’obra es podria dur a terme mentre es desenvolupa la transformació del centre logístic i ferroviari“, asseguren.

Tant FEMvallès com el comissionat del Govern consideren que la Central Intermodal de La Llagosta serà “un dels pols de logística ferroviària més importants del sud d’Europa, desenvolupant un important paper en la reducció d’emissions i en l’abaratiment dels costos de transport de mercaderies”.

La terminal la Llagosta es dedica en l’actualitat al trànsit d’automòbils, i està situada en una zona connectada a xarxes viàries d’alta capacitat i de gran activitat industrial.

Noticias relacionadas

port bcn
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias

Suscríbete y recibe contenido especial para tí

NEWSLETTER DE LA LOGÍSTICA, EL TRANSPORTE Y LA NUEVA MOVILIDAD

De lunes a viernes nos tendrás en tu correo

Al suscribirte aceptas nuestra política de privacidad y el tratamiento de datos personales. Leer aquí

Gracias !

Recuerda confirmar tu suscripción desde un correo que recibirás en pocos instantes.