9.9 C
Barcelona
viernes, diciembre 2, 2022
banner superior optimizado

Estat i Generalitat pacten l’ampliació de l’aeroport del Prat i l’allargament de la tercera pista

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, han pactat en una reunió a Madrid l’ampliació de l’aeroport del Prat per a convertir-lo en un hub intercontinental, “amb totes les garanties mediambientals”.

A la trobada hi han participat també la secretària d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, i el president d’Aena, Maurici Lucena, i el número dos de la vicepresidència, Ricard Font. L’objectiu és que el Prat sigui capaç d’operar vols de llarg radi, “que millorin la connectivitat de Catalunya amb el continent americà i l’asiàtic”. També es potenciaran els aeroports de Reus i Girona-Costa Brava, connectant-los amb Barcelona a travès de l’alta velocitat, “de manera que es doti de major capacitat del sistema aeroportuari de Catalunya”.

Amb el projecte d’Aena, l’aeroport arribarà a les 90 operacions/hora, segons consta en la declaració d’impacte ambiental vigent. Per a això, s’ampliarà la pista 07R/25L cap a l’Est, i es construirà un terminal satèl·lit que doni servei als vols de llarg radi.

En paral·lel, des de fa setmanes una taula tècnica convocada per la Generalitat seguirà de prop la tramitació del Pla Director de l’Aeroport. El projecte i les mesures compensatòries es concretaran en el pròxims dos anys, i hauran de comptar amb el vistiplau de la Comissió Europea. Cal recordar que els terrenys de La Ricarda són un espai protegit per la xarxa Natura 2000.

La Cambra celebra l’acord

La Cambra de Barcelona ha celebrat un acord que desbloquejarà 1.700 milions d’euros d’inversió. La institució barcelonina veu “amb molt bons ulls” que el principi d’acord assolit contempli la construcció d’estacions de tren d’alta velocitat als aeroports de Girona i Reus, connectades amb Barcelona. Una mesura que la Cambra havia reclamat amb l’objectiu d’avançar cap a un model aeroportuari “que cohesioni el territori”, i descongestioni El Prat de vols de mig/curt radi, substituint-los per vols intercontinentals.

A més, també ha valorat positivament que les obres busquin el mínim impacte mediambiental i que hagin de comptar amb el vistiplau de Brusel·les.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias