24 C
Barcelona
jueves, junio 8, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

Els gànguils fan 500 viatges al moll de Balears

La construcció del moll de Balears del port de Tarragona segueix a bon ritme i dins del calendari previst. Els gànguils Darss i Zingst han transportat fins ara més de 645.000 tones de material d’escullera en el mig miler de viatges que han efectuat des de la pedrera de Vallcarca (Garraf) fins al recinte tarragoní.

L’autoritat portuària destaca que aquesta operativa ha suposat un estalvi del 60% d’emissions de CO2, en treure 40.000 camions de la xarxa viària. Els gànguils són embarcacions que descarreguen el material obrint la bodega per la meitat, gràcies a unes comportes abatibles, i el deixen anar al lloc previst via satèl·lit.

El primer viatge es va realitzar el passat mes de juny. Cadascun d’aquests gànguils disposa d’una capacitat de càrrega de 1.500 tones. Entre els dos han transportat diàriament 6.000 tones de material. Si s’haguessin transportat per carretera, haguessin suposat el pas de 240 camions al dia.

Els treballs es feien a diari en horari continu i amb una freqüència de 10 hores, vuit d’anada i tornada entre Vallcarca i Tarragona, i viceversa, i dues més de càrrega i descàrrega de la pedra. En total, quatre al dia. La primera connexió realitzada entre el dic sud i els caixons del moll de Balears ja permet arribar per mitjans terrestres als caixons instal·lats. Això i la construcció del dic nord li donarà una forma molt distingible al nou moll.

Amb la nova infraestructura es disposarà d’una línia d’atracada total de 700 metres, ja que en 240 d’aquests 460 metres de llargada es podrà atracar en ambdós costats, i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot es podrà doblar el nombre de creuers que poden atracar simultàniament i també acollir-ne els més grans del món.

A més, es tracta d’un moll multipropòsit, de manera que podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris. Actualment, la prioritat es destinar-lo a l’activitat creuerística i s’espera que entri en funcionament a mitjans de l’any vinent.

Noticias relacionadas

port bcn
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias

De lunes a viernes recibe las noticias de la logística, el transporte y la nueva movilidad
Al suscribirte aceptas nuestra política de privacidad y el tratamiento de datos personales. Leer aquí