9.9 C
Barcelona
viernes, diciembre 2, 2022
banner superior optimizado

El Consorci de la Zona Franca tanca la venda de 150.000 metres quadrats per ampliar Mercabarna

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tancat la venda d’una parcel·la de 150.000 metres quadrats destinada a la futura ampliació de Mercabarna. El consell plenari d’aquest dilluns, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el delegat especial de l’Estat, Pere Navarro, ha informat de l’operació, “amb la que se seguirà contribuint a la generació de negoci i ocupació” a Barcelona.

Segons ha explicat Pere Navarro, el Consorci ha d’exercir un paper de motor transformador i d’impuls a la reactivació econòmica. “El repte en la fase que s’obre ara és assentar unes noves bases que permetin avançar cap a un model econòmic de més valor afegit i innovació, i des del CZFB volem ser un actor proactiu en aquesta transformació, generant els espais i l’entorn necessaris”, ha dit.

A més, el consell plenari ha aprovat els comptes anuals de 2020, que registren un benefici de 13,5 milions d’euros i uns ingressos d’explotació de 55 milions. Aquests resultats són molt similars als de l’exercici anterior.

El plenari ha avalat també el plantejament estratègic de l’organisme, marcat l’any passat per l’impuls a la Barcelona New Economy Week. La iniciativa va sumar prop de 11.000 registrats de més de cent països i es va convertir en l’únic gran esdeveniment internacional durant la pandèmia.

Segona edició de BNEW

La segona edició de BNEW és una dels grans fites per al CZFB aquest 2021, amb un programa ampliat a 10 verticals, “un esdeveniment híbrid i cent per cent professional com la gran cita global per a la recuperació de la economia”.

D’altra banda, el plenari ha abordat altres dels grans projectes en marxa, com la inauguració de la primera fase del DFactory, ​​prevista per al segon semestre. La primera fase compta amb una inversió de 25 milions d’euros i comprèn un edifici de 17.000 metres quadrats ubicats al polígon industrial de la Zona Franca.

La DFactory Barcelona comptarà en aquesta primera fase amb presència de tecnologies com la intel·ligència artificial, la robòtica, la impressió 3D, la ciberseguretat o la sensòrica. Un cop completada la segona fase, la inversió arribarà a 100 milions d’euros i es preveu crear 1.500 llocs de treball.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias