16.8 C
Barcelona
martes, marzo 28, 2023
banner superior optimizado

El Consorci de la Zona Franca aborda la transició energètica a la indústria

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha celebrat aquest dijous una jornada virtual sobre la transició energètica a la indústria. El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que “la concentració econòmica i industrial del Delta del Llobregat és una de les més grans del món i la major d’Espanya, així que és important el nostre paper com a referent en l’evolució cap a un model energètic més sostenible”. Navarro ha insistit en que “és essencial que augmenti de manera considerable el percentatge de renovables del nostre sistema elèctric perquè les empreses mantinguin la seva competitivitat respecte a Europa”.

La vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada assenyalant la importància que en la situació actual “es reforci i asseguri el diàleg permanent entre tots els actors per a aprofitar les oportunitats que tenim per davant”. Ribera ha destacat la “posició privilegiada de la Zona Franca de Barcelona per la riquesa del seu ecosistema industrial, urbà i logístic”.

A continuació, s’ha celebrat una sessió per a exposar bones pràctiques en la matèria en la qual han participat Fernando Peirón, director del site de Covestro a Barcelona; Francisco Benedito, gerent de Climate Blockchain Iniciatives; Carlos Hospital, director IoT a Ingram Micro S.L.; i Cristina Arauz, directora de l’àrea d’innovació de l’Institut Cerdà.

Després ha tingut lloc una taula rodona sota el títol Transició Energètica, Polígons Industrials i nova economia, moderada per Mario Serrano, director d’Urbanisme del CZFB. Hi han participat com a ponents María Teresa Costa, directora de la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la UB; Mariano Marzo, director de la Càtedra en Transició Energètica UB – Fundació Repsol; i Francesc Rubiralta, conseller delegat de Celsa Group.

Navarro ha clausurat la trobada posant en valor “l’esforç que estem realitzant des del Consorci per convertir-nos en un referent de la implementació dels ODS al sectors industrial i empresarial”.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias