14 C
Barcelona
domingo, marzo 26, 2023
banner superior optimizado

El clúster ferroviari Railgrup es transforma per a integrar la logística multimodal

In-Move by Railgrup és la nova marca del Clúster de la Mobilitat i la Logística Multimodal de Catalunya, que integra la multimodalitat amb la creació d’un grup de treball específic. A més del reenfocament del clúster i del canvi de marca, els més d’un centenar de representants de les organitzacions que el conformen han aprofitat la trobada presencial celebrada a Peralada (Alt Empordà), la primera en molts mesos, per a redefinir els reptes del sector.

Per al seu president, Enric Ticó, l’objectiu del canvi és “detectar i analitzar els reptes de la nova mobilitat sostenible en clau usuari i identificar aplicacions pràctiques per a desenvolupar des de les empreses”.

L’assemblea ha aprovat per unanimitat el canvi de denominació del clúster així com la modificació dels estatuts per a adaptar-los a la nova realitat. Una vegada conegut el resultat, Ticó ha assegurat que “és un pas molt important per a avançar amb nous actors en la cadena de valor de la mobilitat que ens reforça per a poder continuar treballant amb més força i amb millors resultats”.

Segons expliquen des del clúster, han pogut constatar com la pandèmia ha accelerat el canvi de pautes de comportament dels usuaris del transport, que veuen la mobilitat como a part del seu cicle vital i no como un simple servei extern.

A més, els compromisos mediambientals i de descarbonització adoptats per totes les administracions ofereixen una extraordinària possibilitat per a dinamitzar l’ús del tren, tant en l’àmbit del transport de passatgers com en el de la logística multimodal.

“És imprescindible transportar més passatgers i més mercaderies aplicant una òptica multimodal”

LEONARDO DONGIOVANNI

Davant aquest escenari, la jornada ha inclòs una sessió específica sobre innovació i fons europeus. Leonardo Dongiovanni, responsable de les polítiques de mobilitat de la Comissió Europea, ha detallat que la UE s’ha fixat l’objectiu estratègic d’incrementar l’ús del ferrocarril en un 50% en aquesta dècada. Per això, ha dit, “és imprescindible transportar més passatgers i més mercaderies aplicant una òptica multimodal”.

Dongiovanni ha subratllat que “ha arribat el moment de passar de la recerca i la innovació al desenvolupament i implementació de solucions pràctiques (…) El present i el futur passa indefectiblement per la col·laboració i l’enfocament de les estratègies en l’automatització i la digitalització per a reduir costos”.

També ha participat el responsable del programa Shift2Rail, Javier Ibáñez de Yrigoyen, que ha presentat els fons europeus per a finançar els projectes de les empreses del sector i la futura evolució del programa.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias