19.7 C
Barcelona
martes, octubre 3, 2023
El mayor directorio de empresas del sector logística y transporte

Damià Calvet demana “màxima” autonomia de gestió davant el cos consular de Barcelona

El president de Port de Barcelona, Damià Calvet, ha reclamat aquest dimecres davant el cos consular la “màxima” autonomia per impulsar l’activitat econòmica i facilitar els intercanvis comercials. En una reunió de treball amb mig centenar de representants del cos diplomàtic de Barcelona, Calvet ha dit que per exercir de soci del teixit empresarial i facilitar la creació de cadenes logístiques internacionals competitives és clau disposar de més independència.

“El nostre món és el món i hem de tenir la màxima autonomia de gestió per poder estar al servei de l’economia”, ha assenyalat Calvet.

La trobada organitzada per l’autoritat portuària i el departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat té com a objectiu enfortir les relacions amb el cos consular i impulsar noves línies de treball que reforcin la presència a l’exterior i facilitin el comerç internacional.

Barcelona és la quarta ciutat del món, després de Hong Kong, Nova York i Hamburg, amb més representació diplomàtica sense ser capital d’estat.

La trobada ha tingut lloc a les instal·lacions portuàries i hi han assistit representants de mig centenar de consolats. A més del president del port i de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, hi han participat representats d’entitats com Barcelona Global, Cambra de Comerç de Barcelona, Cecot, Cercle d’Economia, Fira de Barcelona i Foment del Treball, entre d’altres.

Calvet ha explicat els dos grans reptes que té actualment el port de Barcelona, la innovació i la sostenibilitat, dues “palanques de canvi” que l’han de portar a un altre nivell. En el primer cas, l’objectiu és esdevenir “un veritable hub de l’economia blava, exportant coneixement des de Catalunya al món”, ha dit.

Pel que fa a la sostenibilitat, ha subratllat la necessitat de “fer entre tots un esforç col·lectiu, global, per a descarbonitzar l’activitat”. En aquest sentit, ha afegit que el port “ja fa una política activa de descarbonització” per reduir en un 50% les emissions de CO2 l’any 2030, i ser un port neutre en carboni l’any 2050.

Nou cicle inversor

Els esforços per descarbonitzar l’activitat, però, s’han de fer tant al costat mar, amb combustibles nets per part de les navilieres, com a la banda terra, invertint en noves infraestructures com l’electrificació de molls o connexions més eficients que afavoreixin una mobilitat més sostenible.

“Això iniciarà un nou cicle inversor molt important al port de Barcelona”, ha destacat. I ha posat com a exemple els més de 600 milions d’euros d’inversió que suposarà la construcció dels nous accessos terrestres al recinte portuari; els 90 milions per a electrificar els molls o les inversions que es faran “en la millora d’infraestructura
portuària per reordenar la nostra activitat i fer-la més sostenible, apropant-la a la bocana sud”.

De la seva banda, Alsina ha resumit l’estratègia de l’acció exterior de Catalunya en quatre eixos, presència, excel·lència, influència i compromís, “dirigida a incrementar la seva visibilitat com a actor global, compromès i responsable”. Alsina ha recordat la potència comercial exportadora i importadora de Barcelona i Catalunya, “que s’explica gràcies a la fortalesa del port de Barcelona”.

Noticias relacionadas

port de barcelona banner23
directorio de la logistica y el transporte
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

PUERTOS Y MÁS Artículos

Últimas Noticias