24.3 C
Barcelona
lunes, septiembre 26, 2022
banner superior optimizado

Aragonès demana el traspàs del port de Barcelona, l’aeroport del Prat i el Consorci de la Zona Franca

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest dimecres que “les infraestructures clau per a la competitivitat econòmica del nostre país, com són el port de Barcelona, l’aeroport del Prat i el Consorci de la Zona Franca, es gestionin des del territori, des de les institucions del territori”. Per aquest motiu, ha demanat que siguin traspassades a la Generalitat.

El cap del Govern ha fet aquesta reivindicació en la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia, enguany dedicada a la recuperació econòmica.

Pere Aragonès ha apostat per “pensar en gran i amb la màxima ambició, no només política, sinó com a societat”. I ha assegurat que Catalunya “serà capaç de competir globalment si la Barcelona Metropolitana competeix globalment”. En aquest sentit, ha dit, “la gestió de proximitat ens fa ser molt més competitius amb les metròpolis amb què competim en què la gestió és més propera i no centralitzada”.

Sobre l’ampliació del Prat, el president de la Generalitat ha recordat que si la gestió de les infraestructures s’hagués fet des d’una perspectiva territorial i negociant amb les administracions afectades, “avui ja tindríem un consens” sobre el futur de l’aeroport.

Tanmateix, ha precisat que si l’ampliació no és possible “cal tenir alternatives preparades”. “És la nostra obligació, perquè no volem deixar d’estar connectats a nivell intercontinental”, ha afegit.

Noticias relacionadas

port bcn
notas de prensa puertos logistica transporte movilidad

Suscríbete a nuestra news diaria
- de lunes a viernes -

Últimas Noticias